Qëndroni larg këtij njeriu

Një nga shenja më e mëdha të njeriut të marrë është gjuha e tij.

Zemra e tij është në majën e gjuhës, ajo që i vije në mendje, menjëherë e shpreh gjuha e tij.

Ai beson se ai është krijesa më e mençur dhe se të gjithë të tjerët janë të marrë deri në një masë!

Nëse shoqërohesh me të, gjithnjë do të vuash prej tij. Kur t’i shmangesh do të të përgojojë.

Nëse ai të jep ndonjë gjë apo të kryen ndonjë shërbim, do ta kujtoj atë gjë. Nëse ti i jep atij apo i kryen ndonjë shërbim, ai është jo-falënderues.

Nëse ta tregon ndonjë sekret, dyshon në ty, e nëse ti i tregon një sekret atij, ai të mashtron (e përhapë atë).

Nëse ai është mbi ty të nënvlerëson, e nëse ai është nën ty atëherë të fyen.

(Ibn Hibbani në err-Rraudah)

Artikulli paraprakSi duhet të bëhet lutja me zë të ulët apo të lartë
Artikulli vijuesShtatë gjërat që sjellin dashurinë ndaj Zotit