Normalizimi i marrëdhënieve me Iranin i pamundur nëse ata e mbështesin Asadin

0
182

Dr Mahmud Husejn, sekretar i përgjithshëm i Vëllezërve Myslimanë, ka deklaruar se normalizimi i marrëdhënieve mes Egjiptit dhe Iranit, është i pamundur nën hijen e mbështetjes iraniane për regjimin e Damaskut.

Ai tha se normalizimi i marrëdhënieve mes dy vendeve duhet të shoqërohet nga dy kritere të rëndësishme: I pari, heqja dorë nga mbështetja për regjimin e Esed dhe e dyta: Heqja dorë nga abuzimi me sigurinë kombëtare të vendeve të Gadishullit Arabik, pasi siguria e këtyre vendeve është siguri për vetë Egjiptin.
Një kriter tjetër i rëndësishëm, në të cilin qeveria egjiptiane nuk toleron, është dhe frenimi i përhapjes së shiizmit në vendet ku sundon sunizmi. /ardhmeriaonline/