SHBA, Miratohet viagra për femra

0
370

Agjencia amerikane për Kontrollin Ushqimor dhe të Ilaçeve ka miratuar një ilaç që rrit dëshirën seksuale tek gratë që po konsiderohet “Viagra për femra”.

Ilaçi që do të dalë në treg me emrin Addyi, është i pari që miratohet për të trajtuar dëshirën e pamjaftueshme ose mungesën e saj për marrëdhënie seksuale tek burrat ose gratë.

Miratimi i ilaçit vjen me një sërë shpjegimesh që pasqyrojnë shqetësimet e agjencisë për efekte anësore serioze, përfshirë pështjellim stomaku, letargji dhe marrje mendsh.