SHBA, shndërron fytyrën për 36 orë, bëhet tjetër njeri

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës është bërë i mundur operacioni total i fytyrës së njeriut, i cili mund të cilësohet si rekordi i ri në fushën e mjekësisë.

Universisteti i i Maryland në Baltimore të SHBA ka arritur të transplatojë indet e fytyrës, dhëmbët, gjuhën dhe nofullën e 37-vjecarit Richard Lee Norris.

37-vjecari mbeti i gjymtuar pas një përleshjeje me armë në vitin 1997. Pacienti si pasojë kishte humbur buzët, hundën dhe funksionalitetit e gojës. Richard gjatë15 viteve të fundit ka qenë subjekt i ndërhyrjeve të ndryshme, por pa rezultat.

“Operacioni i cili zgjati 36 orë dhe në të cilën morën pjesë 150 infermierë nuk kishte si qëllim vetëm rindërtimin e fytyrës së dëmtuar, por edhe aspektin estetik, për të krijuar një pamje tërheqëse”,-tha në një deklaratë për mediat Eduardo D. Rodriguez, kreu i ekipit të mjekëve, të cilët kryen tranplantin më 19 dhe 20 mars.
el.me/kohaislame

Artikulli paraprakUshqimet e një diete të shëndetshme
Artikulli vijuesBeson se shumica do të jetë në anën e Serbisë