Shkaqet e alergjive të syve?

Alergjitë e syve zakonisht quhen pezmatim alergjik.

Më të shpeshta janë alergjitë sezonale dhe alergjitë akute konjunktivit.

Këto lloj alergjish shkaktojnë reagime imunologjike. Thënë thjesht, nëse jeni alergjik ndaj ndonjë gjëje dhe vini në kontakt me të, do të krijohet reaksion alergjik me simptoma siç janë kruajtja ose teshtima.

Alergjitë që prekin sytë po ashti ndikojnë edhe në hundë.

Alergjitë më të shpeshta janë poleni, bari, pluhuri dhe qimet e maces ose qenit.

 

Artikulli paraprakKivi Shqiptar – Risia e Kultivimit të Pemës së Milionerëve
Artikulli vijuesFillon fushata për balotazh