Si ta “shëroni” varësinë nga telefonat e menqur

Varësia nga telefonët e mençur(smart) është gjë vërtet e pranishme dhe me siguri edhe ju mund të jeni të prekur.

Frontrange.com organizoi një sondazh në të cilin 800 pjesëmarrës ishin pyetur rreth shprehive të tyre për përdorim të telefonëve të mençur.

53 për qind pranuan që kanë përjetuar ankth të ndarjes kur ishin pa telefonët e tyre, duke u udhëhequr në radhë të parë nga nevoja e tyre e pandërprerë për të qenë të lidhur.

A mund ta ushtrojmë veten që të tejkalojmë nxitjet e tepërta për ta përdorur telefonin dhe ta ndryshojmë shprehinë? Kjo gjë kërkon angazhim personal, pasi ndryshimi fillon nga vetë ne, që fillimisht i kishim formuar këto shprehi të përdorimit të tepërt të smartfonëve.

Më poshtë mund të shihni disa këshilla për ata që janë të interesuar për ndryshim.

a-smartphone-detox

 

Artikulli paraprakSi të mbijetoni sulmit të një qeni
Artikulli vijuesJa se si lindi aparati i parë fotografik digital