Siri: 13 të vrarë nga luftimet

0
192

Forcat e regjimit të Esadit organizuan një sulm ajror ndaj zonës së Idlibit.

Organizata për Monitorimin e të Drejtave të Njeriut në Siri bëri të ditur se në sulmin në fjalë janë vrarë 13 persona.

Njoftohet se forcat e Esadit dhe ato opozitare janë duke zhvilluar luftime të ashpra për të vënë në dorë aeroportin e Idlibit dhe fshatrat në rrethinën e tij.

Ndërkohë opozitarët e një pjese të madhe të zonave të rrethuara në Siri janë dorëzuar forcave të Esadit që popullata civile të mos përjetojë më tepër dhimbje.

Në qytetet e rrethuara nga ushtria siriane, populli nuk mund ti qaset ushqimit themelor dhe ilaçeve.

Opozitarët dhe populli vendor nënshkruajnë marrëveshje për armëpushim vendor me forcat e Esadit./trt/kohaislame