15 cigare ndotin më shumë se 1 makinë

Të gjithë e dimë që cigarja dëmton shëndetin për ata që e konsumojnë, por shumë pak prej nesh dinë që cigarja ndot më shumë sesa një makinë.
Cigaret thonë studjuesit arrijnë të penetrojnë në rrugët e frymëmarrjes dhe të depozitojnë në mushkëri substanca kancerogjene më shumë sesa smogu që krijohet nga motorrët e makinave.

Të parët që e zbuluan ishte një studio amerikanë në 1997, por së fundmi një kërkim I drejtuar nga Enea , një shoqat italiane që merret me studime kanë konfirmuar se 15 cigare në ditë ndotin ambjentin më shumë sesa një makinë.

Në 31 maj në ditën ndërkombëtare kundër duhanpirjes disa studjues në itali do të tregojnë më prova përgjatë një konference shtypi sesi një cigare dëmton ajrin më shumë sesa smogu që prodhohet nga trafiku i makinave.

Artikulli paraprakUrdhërarrest për Albin Kurtin
Artikulli vijuesRrjeti i lajmeve të rrejshme – “Fake News”