Sulme të shumta të talebanëve mbi bazat ushtarake në Afganistan, dhjetëra të vrarë dhe të plagosur

0
121

Raportohet se shtatë 10 ushtarë janë vrarë dhe 12 të tjerë janë plagosur gjatë një sulmi në një bazë ushtarake në Afganistanin lindor, përgjegjësinë mbi të cilin e kanë marrë talibanët.

Përballja e armatosur ka zgjatur gjashtë orë në mes të talebanëbe dhe forcave ndërkombëtare dhe atyre të pushtetit që kanë qenë brenda bazës.

Guvernatori i krahinës ku është bërë sulmi ka thënë shumë policë vendor janë vrarë përfshi edhe 10 ushtarë polak e 52 pjesëtarë të forcave të sigurisë afgane janë plagosur.

Ndërsa nuk dihet se a janë vrarë apo sa është numri i talebanëve të vrarë gjatë sulmit.

Të njejtën ditë, dy sulme në krahinën Helmand kanë lënë të vrarë 6 ushtarë, 10 persona të tjerë nga personeli logjistik dhe administrativ dhe më shumë se 20 të tjerë janë plagosur.

Në krahinën Farah, një sulm me raketa që është kryer nga talibanët, me sukses shkatërroi 40 tankerë më naftë të NATO-s, dhe ka vrarë së paku disa shoferë.