Thesari i Hidrit (alejhi selam).

Gjatë udhëtimit të Hidrit a.s. me Musain a.s., ai ndërtoi një murrë nën të cilin fshihej një thesar për jetimët.

Othmani r.a. jep këto të dhëna mbi thesarin e gjetur poshtë këtij muri:

“Thesari ishte një tabelë e bërë prej ari. Mbi të ishin shkruar këto shatë pika:

1. Çuditem me personin që, megjithëse e di se do të vdes, qesh!
2. Çuditem me personin që, megjithëse e di se bota është e vdekshme tregon interes për të!
3. Çuditem me personin që, megjithëse e di se çdo gjë është e caktuar me një kader (fat), dëshpërohet për gjënë që i ikën prej dore!
4. Çuditem me personin që, megjithëse e di se ka për t’u marrë në llogari, mbledh mall!
5. Çuditem me personin që, megjithëse e di zjarrin e Xhehenemit, bën mëkat!
6. Çuditem me personin që, megjithëse e njeh faktikisht Allahun, kujton tjetër kënd veç Tij!
7. Çuditem me personin që, megjithëse e njeh faktikisht Xhenetin, shpreson për rehati në këtë botë dhe që, megjithëse e njeh shejtanin si armik, i bindet atij!”

(Ibn Haxher El-Askalani, Munebbihat, 29)

(Islampress)

Artikulli paraprakCilat ishin ushqimet e preferuara të Pejgamberit (alejhi selam)?
Artikulli vijuesE moshuara nuk largohet nga fshati se “macet mbeten të uritura”