TIKA ndërton 320 banesa në Gaza

0
255

Agjencia për koordinim dhe bashkëpunim ndërkombëtarë TIKA të mërkurën njoftoi planet për 320 njësi banimi për familjet palestineze që kanë mbetur pa kulm mbi kokë gjatë agresionit izraelit.

Projekti që do të kushtoj afër 13 milionë dollarë përfshinë ndërtimin e 20 objekteve, tha Bulent Korkmaz në ceremoninë e nënshkrimit të marrëveshjes.

Ky projekt siç sqaroi ai, është vetëm një nga 400 projektet e TIKA-s që finanson në territoret palestineze.

“Ne do të vazhdojmë ndihmën tonë humanitare në Rripin e Gazës me të gjitha mjetet” tha Korkmaz
Ministri i Trasnportit Mufid Hasajn thekësoi rëndësin e projektit dhe falënderoi Turqinë për ndihmën që ua ofron palestinezëve.

(Islampress)