Tmerr:Deri këtu ka arritur niveli i gazetarisë

Gazetat gjithnjë e më shumë janë duke humbur terren në tregun mediatik në Kosovë. Viteve të fundit ka pasur rënie drastike të tirazhit të gazetave, ndërsa është shtuar lexueshmëria në portalet informative.

Kreatori i njohur, Fisnik Ismaili, vlerëson se konsumatori mediatik  e thotë fjalën e vet në këtë rast. Sipas tij, ky trend në Kosovë është duke e përcjellë atë që është duke ndodhur në krejt botën.

“Në një studim që është bërë para një viti, është parë së më së poshtmi kishte rënë gazetaria e shtypur, ndërsa në rend të parë ishte gazetaria online.Gjenetikisht e kemi të trashëguar që të lexojmë në letër, prandaj nganjëherë diçka që e lexojmë në ekran – e printojmë. Por, gazetaria online do t’i detyrojë gazetarët që ta ndërrojnë mënyrën e të shkruarit, duke shkruar shumë më shkurt”, ka thënë Ismaili për Telegrafin.

 

Prandaj siq shihet edhe në foto dëshira për të mbushur kokën  e lexuesit  me informacione  të padobishme dhe të pa  kontrolluara para se ti servohen publikut kemi edhe kësi artikuj.

 

Artikulli paraprakUnifikohen tarifat e energjisë, mbeten vetëm ditë-natë
Artikulli vijuesDIÇKA PËR EVROPËN