TONY BLAIR KËRKON REFERENDUM TË RI PËR TË ARDHMEN E BRITANISË NË BE

0
224

Ish-kryeministri britanik, Tony Blair, ka thënë se qytetarëve në Britani duhet dhëne dhe një rast tjetër për të thënë mendimin e tyre lidhur me largimin e vendit nga BE-ja.

Ai ka thënë se kjo mund të ndodhë përmes votimit në parlmanet ose një referendumi të dytë.

Ai i bëri këto komente pasi shkroi një artikull përmes së cilit inkurajonte qytetarët që përkrahën qëndrimin në BE “të mobilizohen e organizohen”, shkruan The Independent.

Një votim i dytë sipas tij duhet të ndodhë kur të fillojnë negociatat për largim, atëherë kur njerëzit do të kuptojnë më mirë pasojat e Brexit-it./Insajderi.com