Shefi i NATO-s: Aleanca nuk do Luftë të Ftohtë

0
235

Sekretari i Përgjithshëm, Jens Stoltenber, ka thënë se NATO nuk dëshiron konfrontim me Rusinë dhe nuk dëshiron Luftë të Ftohtë.

Sipas tij ata kanë planifikuar të dërgojnë 4 mijë trupa ekstra në Evropën Lindore, mirëpo jo për të provokuar konflikt.

Pavarësisht tensioneve në tanishme, aleanca ushtarake nuk e sheh Rusinë si kërcënim.

Marëdhëniet në mes të perëndimmit dhe Rusisë që nga Lufta e Ftohtë ja në pikën më të ulët të tyre.