TREGIMI RRETH DY MURATORËVE

TREGIMI RRETH DY MURATORËVE

Muratori i Parë: Gjithë ditën radhisim tulla njërën mbi tjetrën. Ia fillojmë në mëngjes deri në pushimin për drekë. Mandej vazhdojmë deri në fund të ditës. Kënaqësi të vetme e kam të premten pasdite, kur marrim pagesën e javës që kaloi.

Muratori i Dytë: Unë ndërtoj shtëpi. Ama për çdo ditë mendoj rreth familjeve të cilët do të strehohen këtu. Mendoj rreth gëzimit të tyre kur ta shohin për herë të parë vatrën e tyre. Mendoj rreth fëmijëve që do të rriten në to. Mendoj rreth gjeneratave të cilat do ti rregullojnë dhe do t’i konsiderojnë vatra të tyre. Unë nuk ndërtoj vetëm shtëpi, unë e ndërtoj vatrën e dikujt.

Përshtati: Lutfi Muaremi

Artikulli paraprakRreth 70 mijë azilkërkues kosovarë refuzojnë ta lënë Gjermaninë
Artikulli vijuesJa çfarë thotë Shejh Ebu Is’hak el-Huvjeni për Shejh Albanin