Trupat e Etiopisë ekzekutojnë 13 mësues të Kuranit dhe të moshuar

0
789

Forcat Etiopiane që janë duke shërbyer në mandatin e Kombeve të Bashkuara në Mision në Somali (AMISOM) kanë kryer “vrasje masive”, në Awdinle, 30 km në perëndim të qytetit Baidoa.

Së paku 13 civili të paarmatosur, shumica klerikë musliman ishin goditur për vdekje dhe shumë të tjerë ishin të plagosur pasi trupat Etiopiane kanë goditur një shtëpi në Awdinle.

“Trupat Etiopiane kanë hapur zjarrë në mësuesit e Kuranit të cilët ishin të mbledhur në një shtëpi afër qytetit Baidoa” ka thënë një i afërm.

Sa’dio Ali Hassan, një grua që humbi babain e saj në këtë vrasje masive ka thënë se burri i saj ishte duke i lexuar Kuran një njeriu të sëmurë në atë shtëpi kur ndodhi vrasja masive.
“Trupat e Etiopisë kanë sulmuar fshatin e Awdinle kinse po luftojnë Al Shabaab por në lagjen tonë ata nuk kanë prezencë, babai im ishte një nga civilët e pafajshëm që u masakrua” tha jo./KohaIslame
Kjo është lista e të vrarëve në Somali, që shumica ishin të moshuar dhe mësues të Kuranit:

CnpaWOFW8AARe9j