Turqia studion futjen e lëndës së Kuranit në kurrikulumet e shkollave ushtarake

0
107

Ministri turk i arsimit, Umer Diniçar, ka bërë publik një projekt i cili është në studim esipër, lidhur me mundësinë e futjes së lëndës së Kuranit, shkencave fetare dhe biografisë së profetit Muhamed a.s si lëndë me zgjedhje në shkollat ushtarake të mesme.

Vlen të thuhet se kurrikulumet e shkollave ushtarake nuk përmbajnë lëndë për studimin e fesë. Ky hap, vjen në kuadër të formimit të brezave ushtarakë të ardhshëm, pjesë e platformës reformuese të partisë për Zhvillim dhe Drejtësi. /a.online/kohaislame