Udhëzime për përdorimin e pajisjeve për rregullimin e flokëve

Tharësja e Flokëve
Për tharje më të shpejtë dhe temperatura më të larta, mund të zgjidhni tharëse me fuqi më të madhe pune dhe karakteristikën e fryrjes Turbo.
Nëse dëshironi ta parandaloni elektricitetin statik dhe flokët që duken kaçurrela, tharëset me karakteristikën e jonit ju përshtaten.
Veçanërisht pas drejtimit, për ta mbrojtur formën e flokëve tuaja nga ftohja e papritur, mund të zgjidhni një tharëse me karakteristikën e fryrjes me të ftohtë.
Nëse kërkoni një tharëse flokësh të lehtë për t’u mbajtur për udhëtime, produktet që palosen me një dorezë të fiksuar do të jenë një zgjedhje me përparësi.
Nëse dëshironi një tharëse flokësh që të punojë me tension që varion në vende të ndryshme, mund të zgjidhni produktet me tension të dyfishtë në modelet e llojit për udhëtime.
Nëse kërkoni një tharëse flokësh e cila nuk shkakton maja dyfishe dhe siguron një formëzim të lehtë dhe efektiv nëpërmjet shpërndarjes së njëjtë të nxehtësisë, sigurohuni që rrjetat në daljen e ajrit të nxehtë të jenë të veshura me qeramikë, pjesë argjendi apo tormalinë. Ndërsa qeramika siguron shpërndarje të njëjtë të nxehtësisë, pjesët e argjendit parandalojnë krijimin e baktereve dhe tormalina lëshon jonet për t’i dhënë një ndriçim të shkëlqyer flokëve.
Krëhërat e Tharjes së Flokëve
Nëse shpejtësia është e rëndësishme për tharjen, sigurohuni që fuqia e punës së pajisjes tuaj të jetë e lartë.
Në varësi të zakoneve tuaja në përdorim mund të zgjidhni produkte me krëhër plastik ose prej teli. Në terma të përdorimit, nuk ka ndryshime midis këtyre dy llojeve të krëhërave.
Nëse kërkoni një tharëse flokësh e cila nuk shkakton maja dyfishe dhe siguron një formëzim të lehtë dhe efektiv nëpërmjet shpërndarjes së njëjtë të nxehtësisë, sigurohuni që pjesa e poshtme e qimeve të jetë e veshur me qeramikë, pjesë argjendi apo tormalinë. Ndërsa qeramika siguron shpërndarje të njëjtë të nxehtësisë, pjesët e argjendit parandalojnë krijimin e baktereve dhe tormalina lëshon jonet për t’i dhënë një ndriçim të shkëlqyer flokëve.
Nëse dëshironi të kontrolloni fluksin e ajrit dhe nxehtësinë e pajisjes tuaj, mund të zgjidhni një tharëse me përcaktime të shpejtësisë/nxehtësisë.
Drejtuesit e Flokëve
Nëse kërkoni pajisje që nuk shkaktojnë maja dyfishe dhe sigurojnë formëzim të lehtë dhe efektiv nëpërmjet shpërndarjes së njëjtë të nxehtësisë, sigurohuni që materiali i pllakave të jetë i veshur me qeramikë, pjesë argjendi apo tormalinë. Ndërsa qeramika siguron shpërndarje të njëjtë të nxehtësisë, pjesët e argjendit parandalojnë krijimin e baktereve dhe tormalina lëshon jonet për t’i dhënë një ndriçim të shkëlqyer flokëve.
Nëse kërkoni një pajisje e cila rregullohet për të gjitha llojet e flokëve, p.sh. që mund ta përdorni në temperatura më të ulëta për flokun e rrallë dhe temperatura më të larta për flokun e dendur dhe kaçurrel, duhet të kushtoni vëmendje që temperatura e pllakave të mund të vendoset siç duhet.
Kur ka një distancë midis prizës në mur dhe pasqyrës tuaj, një kabëll rrethor 3 metra do t’ju ofrojë lehtësi në përdorim dhe manovrim.
Shufrat për Kaçurrela
Për të formëzuar kaçurrela më të vogla apo onde më të mëdha, merrni në konsideratë diametrin e shufrës kur përzgjidhni pajisjen tuaj.
Nëse dëshironi ta vendosni vetë temperaturën e shufrës, mund të zgjidhni produkte me ekran LCD dhe butona përcaktimi për temperaturën përveç produkteve që punojnë me një temperaturë konstante vetëm me një buton ndez/fik.
Nëse kërkoni një shufër për kaçurrela me një gamë të gjerë dhe të modifikueshme, mund të parapëlqeni produktet me aksesorë dhe shufra me madhësi të ndryshme.
Artikulli paraprakArrestohet ushtari amerikan për akuzën e bashkëpunimit me ISIS-në
Artikulli vijuesKëshilla për përdorimin efikas të furrave