UNICEF-i ka ngritur dy tenda për refugjatët në Gjevgjeli

Me ndihmën e UNICEF-it në kampin e pritjes së refugjatëve pritjes në Gjevgjeli kanë ngritur dy tenda me një sipërfaqe prej 72 metra katror për kujdesin e fëmijëve, të cilët së bashku me nënat e tyre arrijnë një të tretën e numrit të përgjithshëm të emigrantëve që tranzit kalojnë çdo ditë nëpër vendin tonë.

Tendat mund të shërbejnë 50 fëmijë të njëjtën kohë. E pajisur me lojëra, lodra dhe materiale edukative për fëmijët në kujdesin e tyre, dhe me ta janë duke luajtur profesionistë, transmeton TetovaSot.

Përfaqësuesit e UNICEF-it raportuan se pavarësisht nga kjo, kampi i pritjes në Gjevgjeli dërgojnë balona me 30.000 litra ujë për të siguruar ujë të pastër dhe të pijshëm për migrantët e cila aktualisht është i kufizuar në shishe.

Uji nga balona mund të përdoret edhe për larje ndërsa po kompletohet sistem i furnizimit me objektet për larje.

Artikulli paraprak10 vjeçari nga Gostivari që do shkoje në Haxh (VIDEO)
Artikulli vijuesMaqedonia e pamëshirshme ndaj refugjatëve