Universiteti i Prishtinës i bashkohet grevës, Nuk ka provime në janar

Grevës së punonjësve arsimorë i është bashkuar edhe Universiteti i Prishtinës.

Përmes një komunikate për media, Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” njofton se sot është thirrur takimi i Kolegjiumit të Dekanëve, ku është diskutuar çështja e grevës në arsim.

“Më këtë rast, UP-ja njofton studentët, personelin dhe gjithë opinionin, se mbështet grevën në institucionet arsimore. Si rrjedhojë, UP shtynë të gjitha aktivitetet akademike dhe administrative për një afat të pacaktuar, duke përfshirë këtu edhe mbajtjen e provimeve të afatit të janarit, në të gjitha njësitë akademike të Universitetit”, thuhet në njoftim.

“Duke shpresuar që në një afat të shkurtër kohor do të arrihet zgjidhja e duhur për situatën e krijuar, informoni se deri në njoftimin e radhës, ky është qëndrimi zyrtar i Universitetit”, thuhet më tej në njoftim.

Artikulli paraprakThaçi: Garantoj se Veriu i Mitrovicës, Gazivoda, Trepça dhe Lugina do të jenë pjesë e Kosovës
Artikulli vijuesKëto profesione mund të mësohen në burgjet e Kosovës?