Ushtarët izraelitë kanë hapur zjarr në zonën neutrale

0
174

Një i rritur është vrarë dhe 10 janë plagosur nga ushtarët izraelit që ishin stacionuar në vijën kufitare midis Khan Younis, thanë burime mjekësore.

Dëshmitarët thanë se adoleshentët kanë hyrë në zonën e kontestuar e zonës që është 300m përgjatë gjithë rripit kufitar Gaza-Izrael.
Reporterja e alJazeeras – Johnston nga qyteti i Gazës thotë se ata mund të kenë pasur informacion të gabuar për atë zonë tampon ka pasur shumë informacione rreth lehtësimit të kufizimeve të udhëtimit.
Gjithashtu forcat izraelite filluan në agimin e të premtes, një fushatë te arrestimeve të anëtarëve dhe ligjvënësve nga Hamasit në Bregun Perëndimor, e gjith kjo vjen pas një fushate arrestimesh masive te enjten qe përfshinë gati 55 palestinezë.
Më shumë informacion së shpejti …
/Mszh/kohaislame