Vajza muslimane e padit policinë e Çikagos pasi e kishin akuzuar për “Ujk të vetmuar”

Një vajzë e re Muslimane ka paditur policinë pasi ajo ishte identifikuar si “një ujkë i vetmuar” gjatë festimeve të 4 korrikut sepse ajo mbante të veshur një shami, që përshkonte edhe shpinën e saj.

Itemied Al-Matar u ka thënë oficerëve nga forcat e policisë e Çikagos se asaj i janë dhunuar të drejtat civile të saj, duke e rrëzuar dhe hjekur shaminë që është bindja e saj fetare kur policia e kishte arrestuar në stacionin e metrosë dhe e dërguan në stacion.

Në një video është bërë virale shihet e reja muslimane e cila persekutohet nga policia vetëm pse ajo mbante veshur shami dhe avokati i saj ka thënë në lëndën e saj se ka elemente te ksenofobisë, Islamofobisë dhe urrejtje racore.veil1

Edhe policët kanë dalë me deklaratë duke thënë se kemi menduar që është një vetëvrasës dhe ne vendosëm të ndalonim. Po edhe pas kësaj ajo kishte qëndruar në burg.

Ngritja e padisë së saj ka përfshirë gjashtë policë duke i akuzuar ata për dhunë, arrestim të rremë, dhunim i të drejtës së manifestimit të lirisë së zgjedhjes së fesë dhe lëndime të tjera trupore./KohaIslame

https://www.youtube.com/watch?v=q4jUeqlZ0uo

Artikulli paraprakNjeriu i mirë
Artikulli vijuesKur e keqja mundet dhe e mira triumfon, pas përpjekjes për grusht shteti në Turqi