Vandalizohen trembëdhjetë varre muslimane në Zvicër

0
171
Vandalizohen trembëdhjetë varre muslimane në Zvicër që i përkasin muslimanëve, të cilët u dëmtuan si akte të vandalizmit gjatë fundjavës në qytetin zviceran të Lozanës, tha policia të hënën. 
 
Varrezat e dëmtuara në Bois-de-Vaux kanë emrat e njerëzve që mendohet të jenë myslimanë, në bazë të emrave të tyre duhet të jetë me prejardhje arabe ose të Afrikës Veriore.
 
Megjithatë, në asnjë prej varrezave nuk kishte simbole specifike dalluese të të varrosurve si muslimanë, edhe pse secili varr ishte i  orientuar në drejtim të Mekës, siç kërkohet nga Sheriati apo Ligji Islamik.
 
Policia konfirmoi të hënën se hetimet kanë filluar dhe se raportet paraprake treguan se vandalët qëllimisht i kanë pasur në shënjestër varret muslimane.