Vendet që do të mbesin pa rrymë deri më 27 prill

KEDS përmes një komunikate për media ka njoftuar se nga data 22 prill deri më 27 prill në disa vende të Kosovës do të ketë reduktime të energjisë elektrike.
Gjilan

1.Më 22.04.2016 në NS 35/10kV Gjilani 4 do të shkyçet:

Dalja 10 kV Kombinati i Duhanit (60063015) prej orës 12:00 deri në orën 13:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do te mbetet: Kombinati i Duhanit.

Arsyeja e shkyçjes: testimi i transformatorëve matës rrymor dhe kontrollimi i qarqeve rrymore (qarqet e mbrojtjes).

Prizren

1. Më 22.04.2016 në NS 110/35/10 kV Prizren 1 do të shkyçet :

LP 35 kV Pirana prej orës 11:00 deri 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do te mbesin: Tjegullorja, Romaj, Dedaj, Kushlinë, Bregdrini, Lugi, Lubishte, Kabash, Mamushë, Medeci, Zojcë, Sedicë e Ulët, Piranë, Parku i Biznesit, Randobravë, Resi e Ulët, Krushë e Vogël dhe Krushë e Madhe.

Arsyeja e shkyçjes: Aftësimi i ndarësit.

Prishtinë

1.Më 26.04.2016 në NS 35/10kV KOLIQI do të shkyçet:

Kthina 35kV Batllava nga ora 11:00-11:30

Gjatë kësaj kohe pa energji elektrike do të mbesin: Orllani, Batllava dhe Burgu i Sigurisë së Lartë.

Arsyeja e shkyçjes: revizioni dhe shqyrtimi i mbrojtjeve rele në kthinën e dalëse 35 KV Batllava.

2. Më 27.04.2016 ne NS 35/10kV KOLIQI do të shkyçet:

Dalja 10kV Grashticë-Radashec nga ora 11:00 – 11:30.

LEXO EDHE
Ekipet e KEDS pengohen në kryerjen e punës së tyre
Gjatë kësaj kohe pa energji elektrike do të mbesin: Balaj, Ugrij, Sherifajt, Ajetajt, Radashec, Ujësjellësi Batllave- Koliq, Banorët e fshatit Mramor.

Arsyeja e shkyçjes: revizioni dhe shqyrtimi i mbrojtjeve rele në kthinën dalëse 10 kV Koliqi.

3.Më 27.04.2016 ne NS 35/10kV KOLIQI do të shkyçet:

Dalja 10kV Koliqi nga ora 11:30 – 12:00

Gjatë kësaj kohe pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Bicaj, Dinajt, Tahirajt, Hajdarajt, Popajt, Zhara, Çokaj, Peraj, Ballabani dhe Nishevci .

Arsyeja e shkyçjes: revizioni dhe shqyrtimi i mbrojtjeve rele në kthinën dalëse 10 kV Koliqi.

4. Më 27.04.2016 në NS 35/10kV KOLIQI do të shkyçet:

Dalja 10kV Sharban nga ora 12:00-12:30

Gjatë kësaj kohe pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Sharban, Halabak, Dyze 1, Dyze 2,Tërnavë 1, Vanovc, Tërrnavë dhe Bellopojë.

Arsyeja e shkyçjes: revizioni dhe shqyrtimi i mbrojtjeve rele në kthinën dalëse 10 kV Sharban.

5.Më 27.04.2016 në NS 35/10kV KOLIQI do të shkyçet:

Dalja 10kV Keqekoll-Hajkobill nga ora 12:30 – 13:00

Gjatë kësaj kohe pa energji elektrike do të mbesin: Keqekolla, Prapashtica, Marevci, Dobrishevc, Hajkobille, Gllogovc, Sallahi, Demolli, Alpina-Ali Ahmeti, Te Topi, Hetem Halili, Mutivoda,

Dabishevci dhe Koliqi.

Arsyeja e shkyçjes: revizioni dhe shqyrtimi i mbrojtjeve rele në kthinën dalëse 10 kV Keqekoll Hajkobillë.

6.Më 27.04.2016 ne NS 35/10kV KOLIQI do të shkyçet:

Dalja 10kV Alpet Baza raketore nga ora 13:00-13:30

Gjatë kësaj kohe pa energji elektrike do të mbesin: Shefqet Osmani “Alpet” uji,”Green Heat’ Arber Hyseni.

Arsyeja e shkyçjes: revizioni dhe shqyrtimi i mbrojtjeve rele në kthinën dalëse 10 kV Alpet Baza Raketore.

7.Më 22.04.2015, në NS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të shkyçet:

Dalja 10 kV Bardhi i madh Kodi: (15018018) prej orës 9:00 -12:00 dhe nga ora 15:00 -18:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: prapa Hekurudhës, Kuzmin, Bardh i Madh (Bellaqevc).

Shkyçja bëhet për shkak të kryerjes sapunëve të projektit.

8.Më 22.04.2016 prej orës 10:00 – 13:00 do të bëhet shkyçja e rrjetit 0.4kV.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: lagjja e Vreshatave, rr.”Naser Hajrizi”.

Arsyeja e shkyçjes së rrjetit 0.4kV është zëvendësimi i shtyllave të vjetra të drurit me shtylla të reja betoni.

Ferizaj

1.Më 22.04.2016 ( e premte ) në TS 35/10 kV Ferizaj III do të shkyçet:

LP 10 kV Varoshi (Kodi:40042005) prej orës 10:00 deri në orën 11:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Varoshi, Komogllavë, Rakaj, Gerlicë etj .

Shkyçja bëhet për shkak të realizimit te punimeve të planifikuara nga ana e punëkryersit Elektrostublla në bazë të pëlqimit elektronergjetik.

2.Më 22.04.2016 në TS 35/10 kV Magure do të shkyçet:

Dalja 10 kV Drenica (kodi: 41048001) nga ora 13:00 deri në orën 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Magura, Fushtica e Naltë, Fushtica e Ulët, Kizharek, Nekoc, Rasinovc, Bainc, Shale, Krojmir, Bainc, Krojmir, Rrreze ( Leleqtiq).

Arsyeja: duhet të vedoset një shtyllë betoni në rrjetën ekzistuese, si dhe energjizimi i trafostacionit të ri Pojatagjit Krojmir.

Artikulli paraprakThaçi: Sipërmarrja dhe prona private janë themel i zhvillimit të Kosovës
Artikulli vijuesBE: Shmangia nga marrëveshja politike do të bart pasoja serioze për Maqedoninë