VIDEO Ndërrimi i fesë: Hispanikët Amerikan e braktisin katolicizmin për Islamin

Ndërrimi i fesë: Hispanikët Amerikan e braktisin katolicizmin për Islamin

Me më tepër se 50 milion hispanikë që jetojnë në SHBA, komuniteti Latin tani është pakica më e madhe e vendit.

Derisa shumica e tyre kanë ardhur si pjesëtar të kishës katolike, një numër i tyre po konvertohen në Islam.

Është vështirë të përcaktohen shifrat e sakta pasi që në procesin e regjistrimit të popullatës në SHBA, nuk mblidhen të dhëna fetare, por vlerësimet për numrin e myslimanëve Latin besohet të jenë në mes të 100,000 dhe 200,000.

Katy Watson e BBC-së shkoi në qytetin Union City në New Jersey – ku popullsia është më shumë se 80%, hispanike – për të vizituar disa të konvertuar.

Përgatitur nga Lynsea Garrison; filmuar nga Andrew Herbert/bbc

Në shqip: Afrim Tresi/kohaislame.com

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/k7wsEO-r9so” frameborder=”0″ allowfullscreen]
Artikulli paraprakVIDEO Ndërrimi i fesë: Hispanikët Amerikan e braktisin katolicizmin për Islamin
Artikulli vijuesSelman Khan, gjeniu që braktisi punën dhe pagat e larta për t'iu ndihmuar të tjerëve