Video/ Punoni ulur gjatë gjithë ditës? Ja pasojat…

Punoni ulur gjatë gjithë ditës? Nëse po, jeni duke e dëmtuar trupin tuaj duke mos bërë asgjë. Erica Fritz, terapiste dhe menaxhere e “Orthopedic Physical Therapy Center” thekson se, punonjësit e zyrave duhet patjetër të praktikojnë këto ushtrime gjatë kohës që janë ulur, në mënyrë që të mos dëmtojnë trupin e tyre.

Ja tre veprimet që duhet të bëni gjatë kohës që jeni në punë:

Duhet patjetër të çoheni në këmbë çdo 30 minuta dhe të qendroni në këmbë.
Të ushtroni qafën herë pas here, duke e çuar atë pas dhe anash.
Lëvizni këmbët herë pas here në mënyrë që të ndihmoni në qarkullimin e gjakut.

Artikulli paraprakKruajtja e hundës nuk është vetëm një zakon i keq, por edhe i rrezikshëm për shëndetin
Artikulli vijuesDosja e Shefave XVII: Autoriteti i Adem Grabovcit mbi tre komandantë