Vlerat ushqyese të karrotës

0
163

Njerëzit janë të njohur për të ngrene gjithçka dhe çdo gjë në zinxhirin ushqimor, por për të mbajtur balancin në mendjen dhe trupin duhet t’i kushtohet shumë kujdes zgjedhjes së drejtë për të balancuar termostatin e brendshëm. Kjo do të thotë që ne duhet të marrim ushqime që janë të pasura me vitamina dhe ushqyes të tjerë.

Karota luan një rol vendimtar në sistemin tonë imunitar. Një filxhan i copëtuar flokëkuq përmban 52 kalori dhe nuk ka kolesterol. Ajo ka fuqi të madhe për të shkatërruar qelizat e para kanceroze te njerëzit.

Një burim i pasur i acidit pantothenic, mangan, beta-carotene, fibra dietike, vitamina (B6, K, C) dhe bakër.

Karota të ndihmon gjithashtu në rritje. Përveç kësaj, ajo lufton kundër kacerëve të ndryshme si mushkërive, lëkurës dhe gojës. Hahet e gatuar ose e papërpunuar. Duhet të konsumohet çdo ditë./IKB/kohaislame