Doktorët turq prodhojnë një vaksinë që kuron obezitetin

Sipas një studimi të bërë në Universitetin Xhelal Bajar të Manisës në Turqi është vërtetuar që obeziteti mund të kurohet me vaksinë.

Tani kemi një lajm të mirë për personat që vuajnë nga Obeziteti.

Sipas një studimi të bërë në Universitetin Xhelal Bajar të Manisës në Turqi është vërtetuar që obeziteti mund të kurohet me vaksinë.

Punimi shkencor është i pari i këtij lloji në botë.

Specialistët e fushës kanë zhvilluar vaksinë kundër viruseve Adeno 36 dhe Adeno 35, të cilët shkaktojnë edhe obezitetin tek njeriu.

Vaksinat janë testuar mbi kafshë eksperimentale.

Përfundimet e gjetura janë pozitive.

Punimi shkencor në fjalë është botuar edhe në revistat ndërkombëtare të shëndetit.

Artikulli paraprakTurqia luan rol të rëndësishëm diplomatik në Ballkanin Perëndimor
Artikulli vijuesNë të ardhmen, celulari do të jetë mjeku juaj?