Vuçiq na i la Millutinin!

0
181

Qeveritarët e Serbisë zbarkuan nga Beogradi në mes të Kosovës, përuruan spitale, përcollën mesazhe që nxisin urrejtje dhe duke u kthyer lanë një shenjë për të treguar se ishin këtu “në mesjetë” – përuruan bustin e Kralj Milutinit. Ky mbret serb, që kishte shtruar qeverisje të dhunshme mbi shqiptarë në mesjetë, u rikthye në bronz, ndërsa dy vjet më parë, e njëjta Qeveri shkuli dhunshëm lapidarin e dëshmorëve të UÇPMB-së në komunën e Preshevës, edhe pse u bë zhurmë e madhe nga politikanët vendas e tjerët shqiptar, ende sot nuk ka diqka konkrete.