Vullkani Etna vazhdon me nxjerrjen e llavës

Lava flows from the Mount Etna volcano o...Lava flows from the Mount Etna volcano on the southern Italian island of Sicily near Catania early on December 16, 2013. The eruption of the Mount Etna volcano in Sicily yesterday forced the closure of nearby Catania airport because of the plumes of ash billowing into the sky, airport officials said. Twenty-one scheduled departures from Catania had to be scrapped and 26 arrivals re-routed to alternative destinations. The smaller airport of Comiso in the area was also closed down. AFP PHOTO / GIOVANNI ISOLINOGIOVANNI ISOLINO/AFP/Getty Images

Vullkani Etna u aktivizua muajin e kaluar, ndërsa gjatë shpërthimit u lënduan së paku dhjetë persona, në mesin e të cilëve ka qenë edhe ekipi i BBC-së

Krateri juglindor i vullkanit më aktiv evropian Etna edhe më tej hedh llavë të ndezur dhe hi, raporton  (AA).

Vullkani Etna u aktivizua muajin e kaluar, ndërsa gjatë shpërthimit u lënduan së paku dhjetë persona, në mesin e të cilëve ka qenë edhe ekipi i BBC-së.

Llava e vullkanit shtrihet deri në 700 metra përgjatë malit. Instituti nacional për gjeofizikë dhe vullkanologji (INGV) pas shpërthimit shpalli alarm të portokalltë për rajonin e Etnas dhe rrethinës.

Vullkani më i madh në Evropë Etna arrin lartësi mbidetare prej 3.330 metra në kraterin kryesor, ndërsa krateri juglindor i lartë 2.700 metra mbi nivelin e detit. Shpërthimi i fundit i madh i vullkanit Etna është regjistruar në vitin 1992.

Artikulli paraprakDIÇKA PËR EVROPËN
Artikulli vijuesPresidenti Turk: Populli turk do ti japë mësimin më të madh liderëve të perëndimit