Windows 8 me tri versione

0
250

Microsofti ka njoftuar zyrtarisht që versioni i ri i sistemit operativ Windows i cili do të paraqitet në vjeshtë të këtij viti do të ketë tri versione, ku përfshihen Windows 8, Windows 8 Pro dhe Windows 8 RT, i njohur edhe si Windowsi për platformat ARM.

Versioni Standard i Windows 8 i dedikohet pjesës masive konsumuese të tregut, ndërsa “Pro” siç nënkuptohet edhe nga emri i dedikohet profesionistëve më teknikë, si dhe entuziastëve. Por, Windows RT do të jetë i dizajnuar posaçërisht për tabletët dhe kompjuterët e bazuar në ARM, dhe vjen me versionet e optimizuara për touch të Word, Excel, PowerPoint dhe OneNote./mesazhi/kohaislame