Zvicër, hapet muzeu i Civilizimit Islamik

Në qytetin La Chaux-de-Fonds i cili ndodhet në kantonin Neuchatel të Zvicrës u hap Muzeu i Civilizimit Islamik, raporton Anadolu Agency (AA).

Muzeu i Civilizimit Islamik i cili përshkruhet si “Muzeu i parë modern” në Evropë në lidhje me fejën islame, pavarësisht nga ankesat e partisë ekstreme krahut të djathtë Partia Popullore Zvicerane, pas 15 viteve të punës ai hapi dyert e saj për vizitorët.

Në muzeun i cili në një ndërtesë historike u hap me emrin “Musée des Civilisation de l’Islam”, historia e civilizimit Islamik që nga lindja e tij deri në ditën e sotme shpjegohet në gjuhët angleze, frënge, gjermane dhe arabe duke përdorur një teknologji moderne.

Aty prezantohen veprat e dijetarëve dhe intelektualëve muslimanë dhe shpjegohet kontributi i islamit në zhvillimin e njerëzimit dhe qytetërimit perëndimor.

Artikulli paraprakGormez: Duhet të kemi një kalendar të unifikuar islam
Artikulli vijuesFajon: Demarkacioni kusht absolut për vizat