Zvicra voton për të zbutur rregullat e shtetësisë

Banorët e Zvicrës sot do të votojnë për propozimin e ri i cili do t’i lëjojë emigrantët e gjeneratës së tretë për të shmangur disa teori prej burokracisë.

Votuesit zviceranë do të zgjedhin nëse rregullat strikte mbi shtetësinë e vendit duhet të aprovohen apo jo.

I lindur në Zvicër nuk garanton shtetësi dhe banorët jo-zviceranë duhet të presin zakonisht 12 vjet para se të aplikojnë për diçka të tillë.

Testet dhe intervistat e qeverisë janë gjithashtu të detyruara, të cilat mund të jenë të shtrenjta.

Kjo do të ndikojë drejtpërdrejt tek ata që kanë lindur në Zvicër, të cilët prindërit dhe gjyshërit u kanë jetuar gjithashtu në vend të përhershme.

Mbështetësit e planit për të lehtësuar procesin, e argumentojnë se është qesharake të pyesin njerëzit në kanë lindur dhe kanë jetuar gjithë jetën e tyre në Zvicër për të provuar se ata janë të integruar, shkruan BBC, përcjellë Klan Kosova.

Artikulli paraprakNuk është e tmerrshme të gabosh
Artikulli vijuesGrabitja në Rinas, Spahiu: Nuk janë vjedhur 2, por 20 milionë