Kujdesi i Ebu Hurejres për nënën e tij

Imam Buhariu në përmbledhjen e tij Edebu-l-mufred shënon traditën e mrekullueshme të sjelljes së as’habit të mirënjohur Ebu Hurejre me nënën e tij… Sa herë...

Organizata e Konferencës Islamike dhe shtetet anëtare të saj

Organizata e Konferencës Islamike (apo Organizata për Bashkëpunim Islamik) është organizatë ndërkombëtare e përbërë nga 57 shtete anëtare. Organizata synon që të jetë zëri...

Çduhet të bëj ai që ska mundësi të shkojë në Haxh?

“Kush s’ka mundësi të ndalet ne Arafat, le të ndalet tek kufijte e Allahut që i dinë. Kush s’ka mundësi të flejë në Muzdelife, le...

KABARE

KABARE f. Lokal nate ku pinë, këndojnë e vallëzojnë në mënyrë të shthurur (në vendet borgjeze e revizioniste). Artist kabareje. E shkonte jetën nëpër...

4 Rregullat se çduhet te bësh kur gjen sende të humbura

1. Nëse sendi i gjetur është i pavlerë, pra diçka që shihet si parëndësi nga njerëzit, si p.sh. një kokërr hurmë, rrush apo shkop,...

“Shkencëtarët” u takuan për të zbuluar një “gabim” në Kur’an

“Shkencëtarët” u takuan për të zbuluar një “gabim” në Kur’an Shkencëtarët e perëndimit u takuan, për të zbuluar një “gabim” në Kur’an !!! “Deri atëherë kur...

Ja pse Allahu e trondit tokën me tërmete

Përcillet se Enes bin Malik – radijallahu anhu – i tha Aishes – radijallahu anha: “ O nëna e besimtarëve, më trego për tërmetet? Ajo...

Sa e dëmshme është ligështia dhe dobësia e zemrave?

Në mesin e njerëzve ka të atillë që, për shkak të fuqisë së trupit të tyre mund të ngritin pesha të mëdha, mirëpo, për...

Çaj me lëkura të Portokallit

Nëse zakoni i përditshëm është që të hash tulin e portokallit dhe të hedhësh lëkurat e saj mos e bëni më! Sipas të dhënave të...

Urtësia në fatkeqësitë që i ka goditur pejgamberët

Mu siç kujdeset Allahu për pejgamberët, po ashtu edhe i provon ata si të dojë me anë të persekutimeve që ua bëjnë mosbesimtarët. 1‐ Që ata...

Na ndiqni

169,404NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...

Rritet numri i policëve të plagosur – i pesti duke u trajtuar

Është rritur numri i policëve të plagosur në aksionin e policisë në Veri të vendit.Numri deri tani ka shkuar në pesë. Rastin për klankosova.tv e...