10 snajperët më të mirë në botë

0
929

Duke filluar nga fillimi i shekullit të kaluar ushtritë kanë integruar njësi elitare komandës qitës.

Përpos dëmit fizik që mund t’i shkaktohet kundërshtarit, dëmi psikologjik ka efekte më shkatërruese. Ishin pikërisht snajperët që ia bënë ushtrisë naziste jetë “skëterrë”.

Me përpjekjen më të vogël, ata shkakton dëmin më të madh të mundshëm, qoftë në trupa, qoftë në moralin ushtarak për të luftuar.

Snajperët qëndrojnë të fshehur dhe në pritje të kundërshtarit. Ai kthehet në një armik të padukshëm. Ajo që nuk shihet dhe të sulmon të shkakton një stres psikologjik që demoralizon në mënyrë të ndjeshme.

Më poshtë kemi renditur 10 snajperët më të mirë në botë, që përdorin këta qitës të “padukshëm” raporton metro.

cheytac
Cheytac­408 Cal (SHBA)

as50

AS­50 (Mbretëria e Bashkuar)

1a75317ea05702cffea275ea3c2fe631

L115A3 AWM (Mbretëria e Bashkuar)

50cal-barrett-rifle-920-5

Barret 50 Cal (SHBA)

SONY DSC

Dragunov (Rusi)

m24bobro2wm

M­ 24 (SHBA)

8148345902_17588dbe51_b

M­21 (SHBA)

350b2e7ae345b19c1221279c1fd548f6

SR­25 (SHBA)

rem_xm2010_5-tfb

XM 2010 (SHBA)