104 pyetje për Azem Sylen

0
279

Vëllai i Ismet Jasharit, komandant “Kumanova”, Murat Jashari, vjen me letrën e radhës. Ai këtë herë është marrë me deputetin e PDK-së Azem Sylen, të cilit i ka parashtruar 104 pyetje.
Më poshtë, mund ta gjeni letrën me 104 pyetjet e Murat Jasharit, drejtuar deputetit Syla.

Shënim: Letra është e palekturuar dhe e pandryshuar!
Për:
z. Azem Sylën – Ish-Komandant i Përgjithshëm i UÇK-së dhe Ministër i Mbrojtjes në Qeverinë e Përkohshme të Kosovës
Mediave të shrkuara dhe ato elektronike në gjuhën shqipe
Letra Nr.7 e shenjtë!
„SHKRIME-KUJTIME-TESTAMENT“
1. z. Azem Syla, me çdo nxënës e nxënëse tuajën që kam pasur fatin t’i takoj, kam dësgjuar vetëm fjalë miradie për ju, apo jo?
2. Njeriu çdo fazë që e kalon në jetë, në tjetrën duhet të dalë më i pjekur, më i vëmendshëm e vigjilent, e sidoemos kategoria e arsimit, a është kështu?
3. Si u bë, që në momentin kur është dashur të jeni më i vendosur për integritetin tuaj, pra, më i vendosur për të ardhmen si njeri i pjekur, juve ju rrëmbeu mafia politiko-ekonomike-pushtetare-financiare, pra e parave, apo jo?
4. Çka është në pyetje te ju zotëri? Karriera pa kriter, lakmia për para, apo dicka tjetër?
5. A e di kur, ku dhe kush ishte në Mbledhjen e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së kur të zgjodhën Komandant të Përgjithshëm të UÇK-së?
6. Sa anëtarë të SHP të UÇK-së ishin kundër zgjedhjes tuaj në këtë mbledhje?
7. A keni pasur njohuri, që para zgjedhjes apo “vetëzgjedhjes” se sa përgjegjësi ka pasur detyra të cilën e keni marrë?
8. Shpati ishte Komandant i Përgjithshëm i SHP të UNÇSH-së, dhe me partinë në terren çliroi bashkë
2
me forcat e veta Shqipërinë nga fashistët italianë e nazistët gjermanë. A ishte kështu?
9. Shpati me Shtabin e Përgjithshëm dhe me kryesinë e Partisë kishte nën kontroll gati të gjithë Shqipërinë. A ishte kështu?
10. Shpati gjatë luftës, më 8 Nëntor 1941, e formoi Partinë, a ishte kështu?
11. Zotëri, ju kishit përvojë 16 vjecare në Lëvizjedhe egzistojeke Lëvizja, a është kështu?!
10. Zotëri a e kishit veten nën kontroll gjatë luftës?

11. A të kanë treguar „shokët“ e Drejtorisë Politike për marrëveshjen e Crans Montana-s e cila ishte mbajtur më 28 Qershor 1998, ndërmjet Richard Holbrook-ut dhe Bardhyl Mahmutit?
12. A e dinit se në pikën 3 të asaj marrëveshjeje thuhej: “LPK-ja nuk duhet të jetë krah politik i UÇK-së”?
Ndërsa në pikën 4 thuhej se “në terren, në Shtabe Lokale të Zonave, atje ku kishet kuadro drejtuesë të LPK-së, duhej të largoheshin në një mënyrë ose në një tjetër” si dhe pika 5 e kësaj marrëveshjeje thoshte: “të gjithë ata idealistë, vetëm pse nderonin me grusht, etiketoheshin si “enveristë”, andaj duhej që të largoheshin nga radhët e UÇK-së, pasi do të prishnin punë
duke kërkuar bashkimin e Kosovës me Shqipërinë”. A të kanë thënë „shokët“ e Drejtorisë Politike kështu dhe ju zotëri nuk kundërshtuat asnjërën nga ato pika? Apo jo?
13. “Shokët” tuaj të Drejtorisë Politike para luftës spiunonin dhe u burgosën e u vranë antarët e Shtabit Qendror të UÇK-së, ndërsa gjatë luftës me snajperat që i kam sjellë nga Zvicra u vranë djemtë e vashat më të mira vetëm se ishin anëtarë të devotshëm të LPK-së dhe luftëtar e çlirimtarë me mendje, shpirt e zemër, a ishte kështu?
14. Ju zotëri, si Komandant i Përgjitshëm, a jëni informuar nga Drejtori i Policisë së UÇK-së, se në burgun e Kleckës janë kidnapuar dhe burgosur Behajdin Allaqi dhe Shaban Ramë Shala?
15. A e keni ditur se Behajdin Allaqi ka qenë anëtar i Komitetit Drejtues të LPK-së dhe Sekretar Ndërlidhës i Këshillave të Rretheve të LPK-së?
16. A jeni i vetëdijshëm se katërshja mafioze e Drejtorisë Politike ua kanë shfrytëzuar idealizmin dhe naivitetin tuaj?
17. A ju ka informuar Xhavit Haliti dhe Ali Ahmeti se Shaban Ramë Shala se të gjitha informacionet të cilat i posedonte UDB-ja për ilegalen, ia ka treguar Behajdin Allaqit e ky shokëve tij, apo jo?
18. Pse nuk i keni dërguar në vend dy snajperë të bardhë të kalibrit 338 të cilët unë t’i dorëzova, një për Komandant Kumanovën (Ismet Jashari) dhe një për Flamurin, (Gafurr Elshanin)?
3
19. Kujt ua dhatë?
20. Lulit (Kadri Veselit)?
21. Unë, ata dy snajperë i pata blerë me porosi të Komandant Kumanovës. A e dinit ju këtë?
22. A e dinit se çka do të thotë porosia-urdhëri i Komandantit?
23. Komandant Kumanova dhe Flamuri m’i kanë kërkuar ata snajperë për të vrarë komandantë të pushtuesit serb e jo që ju po me ata snajperë t’i vrisnit ushtarët më të mirë të lirisë. A ishte kështu?
24. Si e ndjeni veten më shumë, si profesor, ushtarak apo si pehlivan-politikan?
25. Kjo e fundit më duket se ju pëlqen më shumë sepse keni para “lluk-lluk”, a është kështu?
26. Ah çka kishte qenë kjo “tenderomania”! Kjo po e zbuluaka shpirtin e zemrën e çdokujt, apo jo?
27. Si ministër i luftës, a e dinit se sa ushtarë lirie keni pasur në fronte?
28. Cila ishte mosha mesatare e ushtarëve të lirisë?
29. Sa ushtarë e eprorë ka pasur në terren nga shteti shqiptar?
30. Sa ushtarë lirie ke pasur në fronte nga trojet e Kosovës?
31. Sa ushtarë lirie ke pasur të Batalionit “Antlantik”?
32. Sa ushtarë lirie ke pasur nga internacionalja dhe nga cilët shtete?
33. A i keni ftuar ndonjëherë së bashku për ndonjë festë të Kosovo*1244?
34. Sa është numri i dëshmorëve të Kosovës?
35. Sa është numri i dëshmorëve të shtetit shqiptar?
36. Sa dëshmorë të trojeve të Kosovës janë vrarë në Kosovë me emblemë të UÇK-së?
37. Sa dëshmorë janë të Batalionit “Atlantiku”?
38. Sa dëshmorë janë të internacionales?
39. Ke qenë anëtar i LPK-së, a është kështu?
40. LPK-ja të ngriti deri në Ministër të luftës, a është kështu?
4
41. LPK-ja ka qenë nëna biologjike e të shenjtës Emblemë të të lavdishmes UÇK, apo jo?
42. Në qershor 1999, në Prizren, LPK-së iu bë atentat nga bijtë e saj, a është kështu?
43. Nënës tënde a është kështu?
44. Profesor i kimisë dhe ish-i burgosur politik dhe atdhetar para lufte, a është kështu?
45. Ushtar e komandant gjatë luftës, a është kështu?
46. Pse aq lehtë hoqe dorë nga LPK-ja?
47. Çfarë turpi pati bërë LPK-ja?
48. Pse aq fort ju kultivoi “dikush” që ta urreni LPK-në?
49. Çfarë gjuhe fliste ai “dikush”?
50. Gjuhën shqipe nuk e fliste, sigurisht që jo, a është kështu?
51. Zotëri, si Ministër i luftës a e dini sa ka kushtuar e tërë lufta „çlirimtare“?
52. Pse jo?
53. Atëherë, pse u emëruat Ministër i Mbrojtjes i luftës,koston e të cilës nuk ishit në gjendje ta raportonit?
54. A e keni njohur biografinë (të kaluarën) e anëtarëve të G2-shit?
55. Pse jo?
56. Çfarë roli primar kanë pasur anëtarët e G2-shit?
57. A e keni njohur biografinë e Shefave të Mobilizimit të Zonave Lokale?
58. Pse jo?
59. Sa Shefa të financave kanë qenë të të gjitha Zonave Lokale?
60. Pse jo?
61. Sa Shefa të Logjistikës të të gjitha Zonave Lokale kanë qenë?
62. Pse jo?
5
63. A të kanë raportuar ndonjëherë Komandantët e Zonave Operative, G2, shefat e Logjistikës e të Financave?
64. Si Komandant i Përgjithshëm dhe Ministër i luftës, ju keni pasur për detyrë dhe obligim që t’i dinit këto të dhëna dhe t’i raportonit, apo jo?
65. Ju zotëri, a keni kërkuar që ata të raportojnë te ju?
66. Pse jo?
67. Si Komandant i Përgjithshëm dhe Ministër i luftës a e posedoni Arkivin e luftës?
68. Pse jo?
69. Kur gjeneratat dëshirojnë të shkruajnë për luftën e lavdishme të UÇK-së dhe Arkivin nuk do të mund ta gjejnë, cka do të thonë?
70. Pse ke qenë i papërgjegjshëm si Komandant I Përgjithshëm i UÇK-së?
71. Pse e ke pranuar atë detyrë pasi nuk keni mundur t’i dilnit zot?
72. Katërshja mafioze e Drejtorisë Politike kanë parë e studiuar personalitetin tënd si naiv dhe të kanë lënë me emër në atë përgjegjësi të madhe dhe tani ju jeni bërë halë në sy i tyre, sikurse të tjerët, të cilëve tashmë po u kalben eshtrat?
73. Si Komandant i Përgjithshëm, kur UÇK u transferua në TMK, si u ndjetë?
74. Kur i dorëzuat armët e lirisë, si u ndjetë?
75. Pse nuk morët vendim të prerë që Serbia si okupatore t’i dorëzonte armët ?
76. A e keni kuptuar tani, se pse vetëm ushtarët e lirisë duhet dorëzuar armët e lirisë?
77. Ju thoni se ndërkombëtarët na kanë detyruar që t’i dorëzonim armët e lirisë, pa e fituar lirinë. A është kështu?
78. Ju thoni se ndërkombëtarët janë pro shqiptarëve, a po?
79. Pse ndërkombëtarët po na i rrëmbejnë me dhunë armët e lirisë?
80. Pse ndërkombëtarët, sipas jush, miq të shqiptarëve, nuk po na lënë që të dalim në Referendum dhe të shprehemi si popull, duam apo nuk duam që t’i bashkohemi shtetit tonë?
6
81. Pse Komandantin e Përgjitshëm të UÇK-së dhe Ministrin e luftës, Drejtoria Politike, e tani Kryesia e PDK-së e komprometojnë me tendera për ndërtimin e shkollave etj.?
82. Pse dëshiron Zvicra që ta komprometojë Komandantin e Përgjithshëm të UÇK-së?
83. Si ish-komandant i Përgjithshëm i UÇK-së pse nuk e ngritët zërin kundër burgosjes së ish-ushtarëve tuaj?
84. A mos keni qenë i zënë me ndarjen e tenderëve për ndërtimin e shkollave?
85. Zotëri Komandant, para “aga” gjatë historisë nuk i kishin thënë askujt, a është kështu?
86. Këthehu te nxënësit, se atje është historia, e jo te tenderomania, a është kështu?
87. UÇK-në e çarmatosët, ushtarëve të lirisë, rinisë e popullit mbas luftës ua vratë dinjitetin e krenarinë, a është kështu?
88. Luftën e lavdishme të UÇK-së e degraduat, a është kështu?
89. Zotëri, detyrën dhe rolin e kujt e keni kryer kundër popullit tuaj, ju me mafian e Drejtorisë Politike dhe të Kryesisë së PDK-së?
90. Jeni deputet i Parlamentit të Kosovo*1244, a është kështu?
91. Keni shumicën në Parlament, a është kështu?
92. Plus 10 vende të serbëve, a është kështu?
93. Sa dëshmorë serbë me Emblemë të UÇK-së kemi?
94. Asnjë, a po?
95. Po prej çetnikëve e narkomanëve serbë janë vrarë 2300 djemë e vajza të babës e nënës shqiptare, a është kështu?
96. Pse privilegjohen aq shumë serbët?
97. Pse nuk privilegjohen nga pushteti i Serbisë, shqiptarët në Kosovën Lindore?
98. Pse nuk bëni presion te ndërkombëtarët, që të njëjtat privilegje të serbëve në Kosovë t’i kenë shqiptarët në Kosovën Lindore?
99. Kush po ju pengon për ta bërë këtë?
7
100. Kryesia e Parlamentit?
101. Kryesia e PDK-së?
102. Deputetët serbë?
103. Serbët në Qeveri?
104. Apo padronët?