28 vende të Evropës nuk vlejnë sa një Turqi

0
216
Kriza Ekonomike globale që shpërtheu në muajt e fundit të vitit 2008, shkaktoi një “ushtri” të papunësh sidomos në Evropë.
 
Por kjo gjendje rezultoi ndryshe për Turqinë duke nxjerr në pah një tablo optimiste. Ndërkohë që në 28 vende të Evropës, humbën punën 5.9 milion punonjës, numri i atyre që zuri punë në të njëjtën periudhë në Turqi ishte 4.4 milion persona. 
Me anë të mundësisë së punësimit të siguruar nga Turqia, garoi e vetme me 34 vende të Organizatës së Bashkëpunimit dhe Zhvillimit Ekonomik, (OECD) përfshi edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. 
Ky zhvillim i përjetuar në rritjen e shifrave të punësimit në Turqi, u bënë shpresë edhe për turqit që jetojnë në Evropë. 
Pas kësaj u vu re një rritje me shpejtësi e numrit të turqve që u kthyen në Turqi, qjë që vazhdon edhe sot e kësaj dite./trt