70 % e francezëve në favor të formimit të partive islame

0
233

Një anketë e re e opinionit tregon një mbështetje në rritje për islamin politik në Francë, me gati 10 për qind e të anketuarve që avokojnë krijimin e partive politike islamike në këtë vend.

Sondazhi u krye nga IFOP (Instituti i Opinionit Publik) më 24 deri në 27 tetor, dhe u publikua më 7 nëntor duke treguar se 68 për qind e të anketuarve u pajtuan me idenë e krijimit të partive politike islame në Francë.

Ndërkohë, 26 për qind e të intervistuarve ishin kundër kësaj çështje dhe gjashtë për qind nuk kishin asnjë ide, tha sondazhi.