8 Porositë e Hakimit për djalin e tij

Porosi e artë nga Hakimi –Allahu e mëshiroftë- për djalin e tij!

Hakimi porosit djalin e tij duke i thënë; kam kaluar (vizituar, takuar) shumë njerëz dhe kam fituar tetë urtësi:

1. Kur të jesh në namaz ruaje(përkujdesu) për zemrën tënde.

2. Kur të jesh në tubime ruaje(përkujdesu) për gjuhën tënde.

3. Kur të jesh në shtëpi të dikujt ruaje(përkujdesu) për shikimin tënd.

4. Kur të jesh para ushqimit ruaje(përkujdesu) për barkun tënd.

Dy gjëra mos i përmendë asnjë herë:

5. Të këqijat që ti bëjnë njerëzit.

6. Të mirat që ua bënë njerëzve.

Dy gjëra mos i harro kurrë:

7. Allahun e madhëruar.

8. Bote e amshuar(boten tjetër, ahiretin).

Artikulli paraprak20 Këshilla se si duhet të jetë sjellja e muslimanit ndaj muslimanit
Artikulli vijuesBisedë me gruan e shejh Albanit