Afganistan: Një ushtar i NATO-s vritet gjatë një sulmi të talebanëve

0
101

Gjashtë talebanë sulmuan sot një baze të përbashkët të forcave afgane dhe të NATO-s në Afganistanin Lindor, autoritetet e NATO-s deklaruan vetëm për një ushtar të vrarë nga aleanca e NATO-s gjatë shkëmbimit të zjarrit.

Një person hodhi veten në erë në një automjet të mbushur me eksploziv në hyrje të bazës në provincën e Nangarharit dhe pesë kryengritës u vranë në përpjekje për të sulmuar objektin, vazhdon deklarata. 
Forca ndërkombëtare e sigurisë (ISAF) e udhëhequr nga NATO-ja në Afganistan konfirmoi sulmin, pa specifikuar kombësinë e viktimës, në përputhje me praktikën e saj që shtetet kontribuuese të mund t’i kryejnë vetë njoftimet përkatëse.