Alkooli ju bënë më të plakur

Pirja e alkoolit të rëndë dhe pirja e duhanit po ashtu, ju bëjnë të dukeni më të vjetër, më shpejt, sipas gjetjeve të reja të një studimi që ka ndjekur më shumë se 11,500 njerëz mbi 40 vjet.

Meshkujt dhe femrat që pinë 28 ose më shumë pije çdo javë dhe pinë një cigare në ditë për më shumë se 15 vjet, ishin shumë më shumë të prirur për të zhvilluar katër shenja fizike të plakjes më herët se jeta normale, thuhet në studim, transmeton Klan Kosova.

Vetëm ata që pinë duhan ose pinë alkool shumë, treguan shenja të hershme të plakjes.

Ata që nuk frekuentoheshin nga pirja e alkoolit dhe pirja e duhanit tregonin më pak plakje fizikisht dhe ecnin gradualisht me ritëm normal të jetës.

Artikulli paraprakPaga mesatare, e pamjaftueshme
Artikulli vijuesVlorë, shpërthen automjeti në lëvizje, plagoset drejtuesi