Alsat-M, kah ja ke msy?! Ku don me thy qafën?!

Editorial nga portali Monitor MK

Në ditën kur morëm një sihariq, në ditën kur vdiq masakruesi i mijëra fëmijëve, grave e pleqve musliman në Palestinë, Alsat-M, e gjen të arsyeshme ta bën transmetimin e emisionit “Zona expres”, ku e ftuar është urrejtësja e madhe e fesë Islame, Arbana Xharra! O Alsat-M, si nuk keni turp?! Po a keni ndërgjegje, në mos patshi turp?! Me cilën ide, apo me çfar paramendimi ju emitoni emision në të cilin flitet për luftën në Siri, ku e ftuar është paçavura me emrin Arbana?! Nëse doni të vërtetën për luftën në Siri, dhe nëse doni që me të vërtetë t’jua shpjegoni rinisë se bashkangjitja në grupin famëkeq DAESH, nuk ka të bën asgjë me Islamin, ju duhet të ftoni Hoxhallarë, dhe njerëz kompetent, të cilët shum më mirë do të dinin se si ta sqarojnë këtë fenomen. Por, qëllimi juaj o Alsat-M, si duket nuk është ngritja e vetëdijes tek muslimanët, por njollosja dhe ofendimi i tyre! Ajo të cilën po e transmetonit ka vjell helm nga goja e saj me vite të tëra kundër Hoxhallarëve më eminent në Kosovë, edhe ate mu kundër atyre të cilët kur ne shumica dërrmuese ende nuk e dinim as kush është DAESH-i, ata na tregonin se ky grup nuk ka të bën aspak me fenë Islame! Qëllimi i Xharrës nuk është derti i saj për shqiptarët, por njollosja e Islamit dhe muslimanëve. Sepse, po të ishte derti i saj shqiptaria, kjo krijesë e pështirë, të paktën një emision, apo një tekst do t’ia kushtonte fenomenit të martesave të vajzave shqiptare me sërb e me maqedonas. Bile, kur ato martohen edhe emrat ua ndryshojnë, edhe fenë si dhe e kanë të ndaluar të flasin shqip! Kjo është fatkeqësia reale e cila po u ndodh shqiptarëve dhe jo njifar DAESH-i!! O Alsat-M, po si nuk e gjeni të udhës të bëni një emision për Halep-in i cili ka me javë të tëra që po digjet?! Për këtë arsye, vetëm pse ju o Alsat-M, pa pikën e turpit transmetoni emisione ku mysafirë janë urrejtësit e Islamit, ftojmë ta bojkotoni këtë TV

Artikulli paraprakBDI në bashkpunim me Berat Buzhalën (EXPRESS) fyen Islamin në ALSAT – M
Artikulli vijuesBDI fillon fushatën AntiIslame në ALSAT – M