Arësyeja kryesore pse Turqia nuk pranohet në BE

Aktualisht, Truqia ka arritur numrin e popullsisë në 79,902,759 (gati 80 milion) dhe në parlamentin e evropës do ti takonin 96 deputet, po aq sa gjermania e cila e ka këtë rekord me më së shumti deputet në paralamentin e evropës, por qe e cila ka aktualisht edhe 80 milion banor

Gjermania duke u nisuar nga kjo pikë e fortë, konsiderohet si Shefi i madh i BEs dhe nëse do futej turqia në BE, atëherë duke e pasur parasysh trendin në rritje të popullsisë së Turqisë, BEja do e kishte një Shef të ri në BE dhe ky shef i madh do ishte Turqia, e cila rrjedhimisht me këtë shumicë deputetësh edhe do e kishte ndikimin e saj në politikat e BEsë. Duke u nisur nga këto tendenca, atëherë BEja nuk do ta lejojë kurrë Turqinë në BE.

Përgatiti: K.G (Aktualitete Islame)

Artikulli paraprakNjë pamje vërtetë që të thyen zemrën. (FOTO)
Artikulli vijuesNë konferencën e Londrës Evropa e njihte Shqipërinë si Republikë Islame