Ari dhe bankat qendrore

Dikur ari dhe metalet e tjera të çmuara janë përdorur si mjete pagese, kryesisht në formë monedhe.

Me kalimin e kohës, për vetë faktin që është mall i rrallë, ari shërbeu si pikë referimi për monedhat e tjera dhe si mjet për të vendosur besimi tek monedha letër apo kartëmonedhat.

Për shumë kohë, bankat qendrore ishin të detyruara të këmbenin, sipas kërkesës, kartëmonedhat e tyre me ar./Kumti.com

Artikulli paraprakApple paditet për ngadalësimin e qëllimshëm të iPhone
Artikulli vijuesRoli i bankës qëndrore