Roli i bankës qëndrore

Termi “bankë qendrore” nënkupton një institucion qendror, që emeton monedhën dhe për rrjedhim rregullon dhe ofertën e parasë të vendit, duke luajtur kështu një rol kyç në trafikun e pagesave.

Termi “institut i emetimit” thekson monopolin që banka qendrore, pra edhe Banka e Shqipërisë, ka për emetimin e kartëmonedhës./Kumti.com

Artikulli paraprakAri dhe bankat qendrore
Artikulli vijuesA po shkon Vetëvendosje drejt ndarjes