Arian Xhezairi për UÇK-në

0
285

Arian Xhezairi shkruan në Facebook : “Është shndërruar në shprehi të rëndomtë që sa herë vlerësojmë me tendencë qortuese veprimet e qeverisë, e në veçanti të atyre që renditen si ‘krahu i luftës’, i etiketojmë me ‘këta të UÇK-së’.

Mendoj së është shumë e rëndësishme të sqarohet mirë se vlerën dhe simbolin e UÇK-së nuk guxon dhe nuk mundet të guxojë ta zhvlerësoj pos një tradhëtar. Lufta e UÇK-së ka qenë dhe mbetet e shenjtë sepse i tillë është obligimi i mbrojtjes së vatanit.

Se çfarë na kanë dalur të jenë disa pjesëtarë të saj të cilët sot janë në politikë dhe jashtë saj, nuk e mohon aspak kontributin e të tjerëve që nuk ju ndihet zëri. Prandaj të nderuar, mos t’i fusim gjithë në një thes dhe mos të përgjithësojmë në kurrëfar rrethane. Në të kundërton, një gjykim i tillë do të shfaqte joracionalizmin brenda nesh.”