Arrestohet nënkoloneli që bastisi TRT-në dhe detyroi leximin e të ashtuquajturës deklaratë

0
239

Arrestohet nënkoloneli Ymit Genxher (Ümit Gençer) që detyroi leximin e të ashtuquajtur deklaratë në Radio Televizionin Turk TRT gjatë tentativës për grusht shteti të organizatës terroriste Fethullaiste FETO.

Sipas informacioneve të marra, Genxher i sjellë dje në gjykatën e Ankarasë, pas marrjes në pyetje nga ana e prokurorit, u dërguan në gjykatën e krimeve në detyrë me kërkesën për arrestim.

Genxher u arrestua pas deponimit të dhënë në Gjykatën e 2-të të Krimeve të Ankarasë.

Në Ankara ishin ndaluar 339 ushtarë me grada të ndryshme.