Atakimi i objekteve fetare akt i papranueshëm

Atakimi i objekteve fetare akt i papranueshëm

Atakimi i objekteve fetare, pavarësisht motiveve është akt i papranueshëm dhe si i tillë edhe i dënueshëm. Rastet e tilla nxisin urrejtje, mos durim e dhunë aq më tepër kur janë përdhosur e atakuar simbolet fetare dhe ato kombëtare nga një individ i një nacionaliteti e një feje tjetër.
Kërkojmë nga të gjithë që rastin në fjalë ta trajtojnë me përgjegjësinë e duhur, pa e heshtur por edhe pa e ekzagjeruar.
Kërkojmë nga organet kompetente të marrin masat e duhura për sigurinë e objekteve fetare që mos të bien pre e individëve që kanë qëllim të errëta.
Nga ana jonë mbetemi të përkushtuar për kultivimin e tolerancës, mirëkuptimit e mirëbesimit në vendin tonë.

Myftiu i Kosovës
Naim ef. Tërnava

Artikulli paraprakNjë tjetër arabo amerikan (kësaj radhe i krishterë) vritet mizorisht në shtepi nga komshiu i tij islamofob.
Artikulli vijuesRasti i serbit që nisi shkaterrimin e xhamise ne Velekince te Gjilanit