Rasti i serbit që nisi shkaterrimin e xhamise ne Velekince te Gjilanit

Rasti i serbit qe nisi shkaterrimin e xhamise ne Velekince te Gjilanit eshte marre nga prokurori perkates per asgjesim apo demtim te pasurise.

PROTESTOJ! Rasti duhet te trajtohet me nenin 147 te kodit penal te Kosoves per nxitje te urrejtjes, perçarjes dhe mosdurimit kombetar racor e fetar, e jo per demtim te prones se ajo nuk eshte prone private por e shoqerise, respektivisht e besimtareve musliman. Xhamia eshte vend adhurimi i jo shtepi banimi.

[Amir Ahmeti]

Artikulli paraprakAtakimi i objekteve fetare akt i papranueshëm
Artikulli vijuesKMDLNJ: Sulmi në xhaminë në Velekincë, shkelje e të drejtave fetare