Babai i Shejh Albanit

El-Haxhu-l-fekih, Shejh Nuh Nexhati El-Albani El-Hanefi, paqja dhe mëshira e Allahut të Madhërishëm qoftë mbi të.
Shejh Nuhiu ishte një prej udhëheqësve të juristëve hanefi në Damask, ishte një alim i madh, ishte mësuesi dhe krenaria e Ehli Sunnetit dhe Xhema’tit, Allahu e shpërbletë më xhennetin firdeus.
Ai është babai i dijetarit shqiptar në shkencën e hadithit, Muhammed Nasirudin el-Albani. Me ardhjen e regjimit sekularist të Ahmed Zogut në pushtet, Shejh Nuhu migroi me të gjithë fëmijët e tij.
Shejh Nuh Nexhati El-Albani El-Hanefi, fillimisht, kishte mbaruar fakultetin e sheriatit në Stamboll. Ka vdekur në vitin 1953.

 

Artikulli paraprakDisa foto të vjetra me ngjyra të Stambollit
Artikulli vijuesTa falësh namazin, qoftë edhe në -30 gradë celsius (FOTO)